מה הם התנאים שבהם מציעים לכם הלוואות לשכירים?
רוב ההלוואות אשר אנשים פרטיים נוטלים כיום הן בעצם הלוואות לשכירים. רוב תושבי ישראל הם שכירים ולא עצמאיים לצורך הענין, וידוע לנו גם כי רוב הישראלים לוקחים הלוואה, בין אם מהבנקים שלהם, ובין אם מגורמים חוץ בנקאיים. על כן, מכיוון שחלק ניכר מן ההלוואות אשר אנשים נוטלים כיום, הם בעצם הלוואות לשכירים חשוב להבין כיצד ההלוואות הללו נקבעות ומה הם התנאים אשר בהם אפשר לקחת הלוואות מיידיות הלכה למעשה.
ברוב המקרים, גורמי המימון מוכנים לתת הלוואות לשכירים בסכומים נדיבים מאד, בתקופת החזר נוחה למדי מן הסתם, כאשר גם היום בחודש אשר בו הכסף מגיע לגוף המימון – תואם כמובן ליום אשר בו המשכורת נכנסת לחשבון הבנק.
איך קובעים את גובה הסכום של ההלוואה?
ככלל, קשה לציין מה הוא הסכום המקסימלי אשר ניתן עבור הלוואות לשכירים, שכן הסכום הנ"ל נקבע בהתאם לתלושי המשכורת אשר השכיר מציג בפני גורם המימון. ככל שהמשכורת החודשית שלכם גבוהה יותר – כך תוכלו לקבל הלוואות לשכירים בסכומים גבוהים יותר. שימו לב שעל פי רוב, עליכם להציג תלושי משכורת לא רק מן החודש האחרון אלא לפחות משלושת החודשים האחרונים, בכדי להוכיח כי מדובר על סכום קבוע אשר אתם מקבלים, ולא על העלאה רגעית במשכורת שלכם במשך חודש אחד. כמובן שגורם המימון לוקח שיקולים נוספים כאשר הוא קובע עבורכם את הסכום המקסימלי – כמו הסיכוי לקידום, והיציבות שלכם בתוך המשרה, אך ככלל ניתן לומר כי תלושי המשכורת הם הגורם המרכזי אשר ישפיע על גובה ההלוואה.
תוך כמה זמן מחזירים את תשלומי ההלוואה שלקחתם?
על פי רוב, הבנקים והגופים החוץ בנקאיים מוכנים להיות גמישים למדי עם תקופת ההחזר של הלוואות לשכירים. התקופה המינימלית עומדת על בין חצי שנה לשנה, והתקופה המקסימלית יכולה להיות למשך שנים רבות, כאשר בגופים החוץ בנקאיים מדובר לרוב על תקופה של ארבע עד חמש שנים, ובבנקים גם תקופות ארוכות יותר של עשר עד חמש עשרה שנים.