יש הרבה מיתוסים וסברות לא נכונות סביב מבחני g.m.a.t. היות ומדובר על מבחן הקבלה הנפוץ בעולם ללימודי תואר שני במנהל עסקים, סטודנטים רבים נדרשים להתכונן אליו. זהו מבחן קבלה אדפטיבי המבוצע באנגלית וכולל מטלת חיבור, חלק כמותי וחלק מילולי. המבנה של הבחינה ואופי שקלול הציון תורמים לחוסר הוודאות ויוצרים לא מעט השערות שגויות.
ראשית, חשוב להדגיש את המשמעות של מבחן אדפטיבי ממוחשב. במבחן כזה המחשב מסתגל לרמתו של הנבחן. הוא עושה זאת באמצעות שורה ארוכה של שאלות ברמה משתנה. לבחינת g.m.a.t יש אלגוריתם המזהה את השאלה הבאה לפי התשובה הקודמת. תשובה נכונה מעלה את רמת השאלה הבאה, בעוד תשובה שגויה עושה את ההיפך. כך מצליח המחשב להתכוונן לרמתו של הנבחן ולכן גם ניתן לקבל ציון משוקלל בהשוואה לשאר הנבחנים בכל מועד.
10 השאלות הראשונות והכנה לקראת הבחינה
בניגוד למה שנהוג לחשוב, לא תמיד עשר השאלות הראשונות בבחינת g.m.a.t הן החשובות ביותר. שאלות אלו אמנם מספקות למחשב את ההערכה ההתחלתית, אולם האלגוריתם מעדכן את עצמו ככל שהבחינה מתקדמת. הנבחן צריך לסיים את הבחינה על הצד הטוב ביותר ללא קשר להצלחה בעשר השאלות הראשונות. יש גם מצבים רבים הם נבחנים עונים על אותה כמות של תשובות נכונות, אך מקבלים ציונים שונים לחלוטין. כאן נמדדת האדפטיביות של בחינות g.m.a.t והאפקטיביות של השימוש בהן לצורך סינון סטודנטים.
הכנה לקראת הבחינה מתבצעת על בסיס תרגול וחיזוק של נקודות חלשות. אי אפשר להתכונן לבחינה לבד ומומלץ לעשות זאת עם קורס הכנה ייעודי. קורס g.m.a.t מספק לנבחן ארגז כלים מגוון. הוא מאפשר לסטודנט לפגוש מרצים מנוסים, ללמוד בקבוצות ולעבוד על חלקי הבחינה השונים.