רכבים נמכרים בסכומים גבוהים שרוב הלקוחות לא יכולים לממן מתוך ההון העצמי בלבד. העובדה הזו תקפה גם לגבי רכבים חדשים שנרכשים ישירות דרך היבואן וגם ברכבי יד שנייה או אפילו ברכבים ישנים יותר. הפתרון לבעיה הוא מימון לרכב באמצעות הלוואה מהבנק או מחברת מימון פרטית. לכל אפשרות מימון יש יתרונות וחסרונות אחרים, ואת העסקה עצמה ניתן לבצע בסכום כסף מוסכם במזומן ואת היתרה בפריסת תשלומים.
מימון לרכב יד שנייה מיועד ללקוחות שלא רוצים לספוג את ירידת הערך של רכבים חדשים. לחילופין, הוא יכול להתאים למי שרוצה לנסוע על רכב חדש אך לא מסוגל להעמיד הון עצמי לרכישה ישירות מהיבואן. המימון משפר את איכות החיים של צעירים ומבוגרים, הוא מתאים למשפחות והורים והוא מסייע גם למבוגרים ובני גיל הזהב.
מה הקשר בין מימון לרכב לבין ליסינג?
מלבד האמור לעיל, לקוחות פרטיים ועסקיים יכולים להחליף רכב באמצעות מסלול ליסינג. ליסינג מימוני מתאים לרכבים פרטיים והוא מתבצע בדרך כלל בשלושה שלבים. בשלב הראשון הלקוח משלם מקדמה בשיעור ממוצע של שליש מערך הרכב, בעוד בשלב השני הוא פורס את יתרת הסכום לתשלומים חודשיים שנוחים לו. בשלב האחרון ובסיום התקופה הוא נדרש להשלים את היתרה או להחליף את הרכב.
ליסינג פרטי הוא סוג של הלוואת מימון לרכב. כמו בהלוואה, גם במסלול הזה הלקוח לא נדרש להעמיד את מלוא הסכום כדי לנהוג על רכב חדש. הוא יכול לבחור ליסינג מימוני או תפעולי וגם לחסוך את הזמן והמשאבים בתפעול השוטף.
בסופו של דבר, אפשרויות מגוונות של מימון לרכב פועלות לטובת הלקוח. הן מאפשרות לו לבחור מימון אטרקטיבי ולחסוך בהוצאות מצטברות בטווח הקצר, הבינוני והארוך.